Botulinum Toksin (Botox, Dysport) Uygulamaları
Yüz güzelliği algısı etnik kökene göre farklılık g...
İple yüz germe, yaşın ilerlemesiyle birlikte yüz bölgesinde meydana gelen sarkmaları ortadan kaldırmak için uygulanmaktadır. Bu sayede estetik görünümü bozan ve yer çekimine yenik düşen yüz hatlarını toparlamak mümkündür. İple yüz germe işleminde cilt altına cilt ile uyumlu ipler yerleştirilmekte ve ardından doktor tarafından işlem gerçekleştirilmektedir.
İple yüz germe, genellikle Polidioksanon (PDO) ve Polilaktik asit (PLA) içerikli, özel olarak şekillendirilen ipler yardımıyla yapılan bir işlemdir.
Söz konusu bu ipler, uzun yıllar boyunca birçok cerrahi işlemde sütür materyali olarak kullanılan ve belli bir süre içerisinde eriyebilen maddelerdir. İplerin dokuyu lift etmesi (kaldırması) yanında erime sürecinde dokudaki kolajen üretimini ve elastin sentezini de uyararak cildin daha sıkı ve canlı görünmesini sağlar. İple yüz germe uygulaması, topikal ve lokal anestezi altında klinik şartlarda yapılır.
İple yüz germe, lokal ve topikal anestezi altında yaklaşık 30 dakika kadar sürmektedir. Uygulama öncesinde birtakım kontroller yapılır ve işlem yapılacak bölgedeki deri altına ipler yerleştirilmektedir. İpin tutunduğu bölge, kulak üzeri yani baş içerisi olarak belirlenmektedir. Bu sayede de dikişe gerek duyulmadan işlem tamamlanır. İple yüz germe işleminde anında etki alınmaktadır. Kişiler işlem sonrasında günlük hayatlarına rahatlıkla devam edebilirler.
İple yüz germe ya da bir diğer adıyla ameliyatsız yüz germede topikal ve lokal anestezi uygulandığı için ağrı veya acı hissedilmemektedir. Ancak belirtmek gerekir ki herkesin ağrı veya acı algıları birbirinden farklıdır. Yine de lokal anestezi sayesinde ağrı ve acı hissi en aza indirilmektedir.
İple yüz germe işlemleri şu durumlarda uygulanabilir:
İple yüz germe, ameliyatsız yüz germe veya iple yüz asma olarak da adlandırılmaktadır. İşlem, topikal ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Yaşın ilerlemesi ve yer çekiminin etkisiyle yüzde oluşan sarkmaları gidermek amacıyla yapılan iple yüz germe işleminde kalıcı ya da geçici (eriyebilen) ipler kullanılmaktadır. Bu ipler, cilt altına yerleştirilip yüz ve boyunda meydana gelen sarkma, çizgi ve kırışıklık gibi sorunların tedavisini gerçekleştirir.
Kalıcı olan askı iplerin etkisi 2 yıldan fazla sürmektedir. Geçici yani eriyebilen iplerin etkisi ise üretildiği malzemeye göre değişiklik göstermektedir. Bu etki, 6 ay ile 2 yıla kadar sürmektedir. İple yüz germe, yurt dışında “öğle arası yüz gerdirmesi” olarak adlandırılmaktadır. Bunun nedeni, iple yüz germenin oldukça kısa sürmesi ve öğle yemeği molasında bile yapılabilecek olmasıdır. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Ameliyatsız yüz germe, her ne kadar basit bir işlem gibi gözükse de işlemin mutlaka hijyenik klinik şartlarında yapılması gerekmektedir.
Yüze ip askı, ameliyatsız germe ve iple yüz asma olarak da tabir edilen iple yüz germe, yapıldığı andan itibaren etkisini göstermektedir. Kişiler, tek seansta daha genç bir görünüme kavuşma olanağına sahiptir.
İple yüz germe öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler, doktorunuz tarafından detaylı olarak anlatılacaktır. İple yüz germe yöntemi sonrası dikkat edilmesi gerekenler genel olarak aşağıdaki gibidir:
Lazer ışığı temelde radyasyonun yoğunlaşmasıyla güçlendirilmiş bir ışık demetidir ve herhangi bir ışık kaynağından daha yoğun ve şiddetlidir. Normal ışık her yöne dağılırken lazer ışığı dağılmadığından tek bir yere yönlendirilebilmektedir. Bu sayede de küçük bir alana büyük enerji verebilmeyi olanaklı kılmaktadır....
Son yıllarda en çok yapılan kozmetik uygulamalardan olan dolgu uygulamaları ile istenmeyen kırışıklıkların görünümü azaltılmakta, yüz hacimlendirilebilmekte ve doku yenilenebilmektedir. Dolgular kalıcı (emilemeyen), yarı kalıcı (geç emilimli) ve geçici (emilebilir) özellikte olabilmektedir. Kalıcı dolgular geri dönüşsüz olduğu için günümüzde çok tercih edilmemektedir....